11:49 15.09.2022

Генпрокурор: Для створення спеціального міжнародного трибуналу важлива підтримка глобальної юридичної спільноти

2 хв читати
Генпрокурор: Для створення спеціального міжнародного трибуналу важлива підтримка глобальної юридичної спільноти

Українські прокурори та слідчі можуть отримати доступ до міжнародної платформи зберігання доказів воєнних злочинів eyeWitness to Atrocities, що стане додатковим джерелом отримання свідчень та доказів міжнародних злочинів разом із українською платформою warcrimes.gov.ua.

У повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі в четвер значиться, що генеральний прокурор Андрій Костін поспілкувався з виконавчим директором Міжнародної асоціації правників (IBA) Марком Еллісом.

"Подякував за підтримку України в цей непростий час. Марк Елліс є одним із провідних світових експертів у галузі міжнародного права. Впевнений, що його унікальний досвід роботи в Косово як консультанта ОБСЄ щодо створення Сербського трибуналу з воєнних злочинів стане нам в нагоді", - наводить слова Костіна Офіс генпрокурора.

Український генпрокурор зазначив: "Допомога глобальної юридичної спільноти дуже важлива для створення спеціального міжнародного трибуналу, який дозволить притягнути до відповідальності вище політичне та військове керівництво РФ за злочин агресії".

У цьому контексті, за словами Костіна, для України важлива підтримка ідеї створення трибуналу від IBA, яка має великі академічні та комунікаційні можливості.

"Пан Елліс готовий надавати Україні практичну допомогу. Українські прокурори та слідчі можуть отримати доступ до міжнародної платформи збереження доказів воєнних злочинів eyeWitness to Atrocities, яку було створено за ініціативою Марка Елліса. Вона може стати додатковим джерелом отримання свідчень та доказів міжнародних злочинів разом з українською платформою warcrimes.gov.ua", - повідомив генпрокурор.

Як інформує Офіс генпрокурора, Костін та Елліс також обговорили координацію зусиль із незалежною юридичною спільнотою щодо розробки прозорого міжнародного компенсаційного механізму для України та постраждалих від російської агресії громадян.

"Міжнародні юристи могли б приєднатися до вже створених робочих груп у якості експертів. Домовилися продовжити діалог щодо ефективної співпраці вже найближчим часом", - додав генпрокурор.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА