20:03 18.09.2022

Президент Грузії: Відповіддю на воєнні злочини в Ізюмі має стати правосуддя

1 хв читати
Президент Грузії: Відповіддю на воєнні злочини в Ізюмі має стати правосуддя

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі засудила воєнні злочини, вчинені російськими окупаційними військами у м. Ізюм Харківської області, та закликала до правосуддя.

"Я найрішучішим чином засуджую звірства, вчинені Росією в Ізюмі. Відповіддю на ці воєнні злочини має стати правосуддя. Україна не впаде, і запанує мир. Слава Україні", - написала Зурабішвілі у твіттері в неділю.

Як повідомлялося, 16 вересня слідчі поліції разом із судмедекспертами та прокурорами розпочали роботу на місці масового поховання під деокупованим Ізюмом. Першого дня було ексгумовано 22 тіла загиблих цивільних та 17 військовослужбовців ЗС України з братської могили. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За словами керівника Харківської облпрокуратури Олександра Фільчакова, на місці масового поховання (близько 450 звичайних могил та одна братська, в якій було поховано українських військових) працює 10 слідчо-прокурорських груп.

Як повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в області – начальник слідчого управління Сергій Болвінов, ексгумовані тіла мають ознаки тортур і насильницької смерті. Більшість поховань безіменна, підписана лише номерами, правоохоронцям належить встановити особи похованих і за яких обставин загинули ці люди.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із президентом Кенії створення хабів для українського зерна в портах Африки

Активність окупантів на Времівському напрямку зросла втричі, а на Покровському ворог втратив понад 200 осіб

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА