12:21 19.09.2022

Більшість українців не вірить у конфлікт між політичним і військовим керівництвом України – опитування КМІС

2 хв читати
Більшість українців не вірить у конфлікт між політичним і військовим керівництвом України – опитування КМІС

Більшість українців позитивно оцінюють єдність керівництва України та мету перемогти у війні, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 7-13 вересня.

У наявність серйозних конфліктів між політичним і військовим керівництвом вірять лише 14% респондентів, а 71% респондентів вважають, що військове та політичне керівництво діє злагоджено зі спільною метою перемогти.

Більше поширений наратив, що керівництво не приділяє належної уваги захисникам України, в який вірять 24% респондентів. Більшість – 60% – вважають, що керівництво в міру можливості проявляє належну увагу до захисників.

Найбільше респондентів вірять у наратив, що чиновники наживаються на війні та розкрадають західну зброю (29%), однак і в цьому випадку набагато більше тих, хто вважає, що зброя не розкрадається, а використовується захисниками України (51%).

Лише 5% українців переконані, що влада готова й може піти на неприйнятні для України компроміси з РФ, а 87% українців вважають, що влада України ніколи не піде на це.

Також лише 15% українців вірять, що Захід втомлюється від України та хоче, щоб Україна проводила переговори з РФ. Водночас 73% українців вважають, що Захід продовжує надавати підтримку Україні й очікує на завершення війни на прийнятних для України умовах.

"У всіх регіонах і серед усіх лінгво-етнічних категорій більшість позитивно оцінюють єдність і відданість військово-політичного керівництва перемозі у війні", - наголошується в пресрелізі.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) серед 2000 респондентів з усіх підконтрольних Україні до 24 лютого регіонів. Опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року. Статистична похибка вибірки за звичайних обставин (з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, та 1,1% – для показників, близьких до 5%. За умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення, проте отримані результати зберігають високу репрезентативність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА