14:31 19.09.2022

СБУ запобігла витоку за кордон секретних технологій з виробництва авіадвигунів для винищувачів

1 хв читати
СБУ запобігла витоку за кордон секретних технологій з виробництва авіадвигунів для винищувачів

Служба безпеки України внаслідок проведеної у Запоріжжі спецоперації заблокувала спробу нелегальної передачі до однієї з країн Східної Азії новітніх військових технологій, що підлягають державному експортному контролю.

"За грошову винагороду зловмисники намагалися переправити іноземцям секретну документацію щодо виробництва авіаційних двигунів для винищувачів та бойових гелікоптерів", - повідомляється на сайті СБУ.

За даними контррозвідки СБУ, схему організував колишній чиновник одного із потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників, які здійснювали приховане копіювання секретної інформації із робочих комп'ютерів та зразків технічної документації.

"Отримані відомості організатор злочинної угоди планував за гроші передати іноземним представникам через закриті канали електронного зв'язку. За попередніми висновками фахівців оборонно-промислового комплексу України, у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у робочих кабінетах та за місцем проживання зловмисників виявлено електронні носії інформації з технічної документації військового призначення, засоби зв'язку, які використовуються для комунікації із закордонним замовником, $30 тис, які вони отримали як задаток за нелегальний експорт.

Вирішується питання про повідомлення зловмисників про підозру за ст.333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА