09:19 22.09.2022

Зеленський: Ми отримали 200 воїнів за одного фаната Росії – Медведчука

2 хв читати
Зеленський: Ми отримали 200 воїнів за одного фаната Росії – Медведчука

Президент України Володимир Зеленський у нічному відеозверненні заявив, що 200 українських воїнів вдалося обміняти на одного "фаната Росії", маючи на увазі колишнього голову партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука.

"Ця операція (з обміну - ІФ) готувалася досить довго. В обміні є кілька складових. Перша: ми обміняли одного "фаната Росії" на 200 наших воїнів", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Розповідаючи про деталі обміну, глава держави зазначив, що спочатку в Росії пропонували повернути 50 українців в обмін на одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі СБУ.

"Ми говорили й наполягали: й число 50 зросло до 200. Вони вже в Україні. Я вважаю – це хороший результат. Хоча навіть більше, ніж 200. Серед звільнених українок є ті, хто готується стати мамою. Я і особливо щасливий, що вдалося зараз повернути їх в Україну, віддати Медведчука. За справжніх воїнів – не шкода", - сказав президент.

За словами Зеленського, Медведчук пройшов усі слідчі дії, передбачені законодавством. Україна отримала від нього все, що потрібно для встановлення фактів у рамках кримінального провадження.

"Ми пам'ятаємо про всіх наших людей і намагаємося врятувати кожного українця. У цьому наша сутність. Цим ми відрізняємося від ворога. Ми цінуємо кожне життя і обов'язково зробимо все, щоб урятувати всіх, хто перебуває в російському полоні", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА