17:07 27.09.2022

На Харківщині працюватиме група експертів Національної жандармерії Франції

2 хв читати
На Харківщині працюватиме група експертів Національної жандармерії Франції

Генеральний прокурор Андрій Костін наголошує на важливості роботи французьких експертів із документування воєнних злочинів РФ на деокупованих територіях Харківської області.

У повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у вівторок зазначено, що генпрокурор привітав в Україні міністра закордонних справ Французької Республіки Катрін Колонну і місію експертів Національної жандармерії Франції.

"Ми високо цінуємо допомогу французьких експертів, які невідкладно прибули в Україну для документування воєнних злочинів на Харківщині. Це дуже необхідна підтримка для належної фіксації, збереження доказів та в подальшому - притягнення до відповідальності кожного, хто їх скоїв", - наголосив Костін.

У повідомленні Офісу генпрокурора зазначається, що наразі група французьких криміналістів, фахівців із балістики, генетики та судово-медичної експертизи прямує до Харківської області для спільної роботи з українськими колегами.

"Катрін Колонна запевнила, що повністю поділяє позицію президента Франції та вважає, що не може бути миру без справедливого суду та покарання за скоєні злочини. Пані міністр наголосила, що французькі фахівці готові продовжувати співпрацю, щоб довести спільну роботу над розслідуванням кримінальних проваджень до кінця", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

За інформацією прокуратури, під час зустрічі також було обговорено можливість надання французькою стороною ще однієї мобільної лабораторії. Лабораторію, яку Франція передала Україні раніше, успішно використовують українські фахівці під час фіксації воєнних злочинів на деокупованих територіях Харківської області.

Також, як зазначається у повідомленні, йшлося про можливість створення спеціального міжнародного трибуналу.

"Злочин агресії не може залишитися безкарним, адже притягнення до відповідальності найвищого керівництва РФ допоможе запобігти таким злочинам у майбутньому. Це позиція моя особисто, української влади та всього українського народу", - наголосив генпрокурор.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА