06:53 29.09.2022

Що більше у світі єдності, то відчутніші російські поразки

2 хв читати
Що більше у світі єдності, то відчутніші російські поразки

Єдність є головною силою демократії, і чим її у світі більше, тим більшою стає поразка Росії, яка розв'язала війну проти України, заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до Афінського демократичного форуму.

У своєму виступі глава держави зазначив, що людство зможе захистити демократію та гарантувати її майбутнє.

"Зможемо, тому що знаємо, що дає демократії силу – це єдність… Єдність робить демократію живою. Коли суспільства повністю атомізовані, коли між народами немає стійких зв’язків, коли хтось може й не прийти на допомогу іншому в демократичній спільноті, демократія слабшає, не встигає, розпадається", - сказав Зеленський.

За його словами, люди неодноразово розчаровувалися в демократії, якщо відчували нерівність чи приниження, втрачали емоційний зв'язок зі своїми представниками у владі, крім того, в історії були приклади, коли окремі демократії не відгукувалися в умовах загроз іншим демократіям або коли тиранічна меншість підкорювала більшість, оскільки щось було єдиним. У таких випадках, зазначив він, тиранії нерідко починали знищувати своє ж суспільство, аби лише зберегти владу.

"Саме це сталося в РФ за останні 30 років. Тому єдність суспільства - це універсальна відповідь… Демократії повинні діяти об'єднано, бути реальною спільнотою, повинні допомагати одна одній, коли це необхідно. демократії мають діяти об’єднано, бути реальною спільнотою, мають допомагати одна одній, коли це необхідно. Це не питання лише взаємовідносин між лідерами держав. Це не питання того, хто з ким історично пов’язаний чи не пов’язаний. Це питання боротьби за демократичну систему. Коли ми справді разом, ніхто не буде для нас нездоланною загрозою.", - сказав він.

"Ми бачимо це (загрозу - ІФ) зараз у війні, яку розв'язала Росія проти нашого народу і проти нашої спільної демократичної системи. Чим більше у нас єдності, тим відчутніші російські поразки", - додав Зеленський.

Тому важливо, за словами глави держави, щоб у суспільствах не було ізольованих груп – чи то владної групи, чи то будь-яких інших привілейованих груп, чи то будь-яких неінтегрованих меншин.

Також, Зеленський зазначив, що після повномасштабного вторгнення Росії Україні вдалося досягти найбільшої за десятки років єдності Європи та демократичної спільноти всього світу.

"Але найбільшої – не значить максимальної. Нам є що зробити, щоб іще посилити нашу єдність. І кожен такий крок на посилення – це крок на захист демократії. Не просто десь, не просто у якійсь країні, а загалом – для всіх нас і для наших дітей. Для всіх вільних народів назавжди", – резюмував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА