17:22 29.09.2022

Омбудсмен: Використання військовополонених і заручників як мобілізаційного ресурсу – це грубе порушення Женевських конвенцій

1 хв читати
Омбудсмен: Використання військовополонених і заручників як мобілізаційного ресурсу – це грубе порушення Женевських конвенцій

Використання військовополонених і цивільних заручників як мобілізаційного ресурсу для поповнення підрозділів окупаційних військ є грубим порушенням норм Женевських конвенцій і черговим злочином Російської Федерації, заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Останні дії держави-агресора породжують загрози для безпеки наших співвітчизників, які перебувають у полоні, а саме - використання військовополонених і цивільних заручників як мобілізаційного ресурсу для поповнення підрозділів окупаційних військ. Тому як омбудсман хочу заявити, що це грубе порушення норм Женевських конвенцій і черговий злочин РФ. Окупаційна влада не може примушувати військовополонених служити в її збройних чи допоміжних силах", - написав омбудсмен у своєму телеграм-каналі у п'ятницю.

Омбудсмен наголосив, що як держава-окупант та її окупаційні адміністрації зобов’язані виконувати принципи і щодо мирного населення, яке залишилося на тимчасово окупованих територіях, викладені в тексті Конвенції про захист цивільного населення під час війни, але цього не робить.

"Країна-агресор продовжує нехтувати усіма правилами ведення війни, усіма принципами гуманності та людяності, втілюючи в життя свою політику геноциду стосовно українців", – додав він.

Крім того, Лубінець зазначив, що жодна країна цивілізованого світу не визнає результатів незаконних так званих референдумів в окупованих Росією регіонах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА