14:11 30.09.2022

Підтримка Заходом України після нових спроб анексії українських територій зросте - Кулеба

2 хв читати
Підтримка Заходом України після нових спроб анексії українських територій зросте - Кулеба

Підтримка Заходом України після нових спроб анексії українських територій зросте, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Президент України, працюючи з Києва, минулого й цього тижня (президент у середу мав шість міжнародних дзвінків виключно на цю тему), я і прем'єр-міністр у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН добилися того, що партнери готові не просто засудити якнайсуворіше можливе рішення Путіна про анексію, а й посилити військову, фінансову підтримку України у відповідь", - сказав Кулеба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр наголосив, що перший наслідок для Росії у зв'язку з її спробою анексії тимчасово окупованих територій України буде у тому, "що вона просто подавиться цими новими шматками території, які намагається анексувати".

"Також ніхто не визнаватиме цієї анексії, і не буде жодних стримувальних чинників для України з точки зору ведення бойових дій зі звільнення цих територій. Ніхто не хапатиме нас за руку й не говоритиме: "А тепер стійте, тепер туди не можна", - наголосив Кулеба.

Він підтвердив, що у відповідь на спробу анексії українських територій підтримка України буде збільшена, на відміну від того, що було у 2014 році.

"Так. Ми повністю змінили в наших партнерів логіку, яка була після 2014 року і перший час після 24 лютого 2022 року, коли нам говорили: "Обережно, не робіть ось це, щоб не ескалувати Путіна". Тепер логіка така: якщо Путін робить ось це - то ми робимо ось це, і ніхто не намагатиметься робити щось, щоб якось його погладити, утихомирити, зупинити. Цей результат не народився за один день. Це результат тривалої роботи. Тут саме контакти президента мали вирішальне значення. Але в принципі я абсолютно спокійний у плані очікуваної реакції світу на можливу анексію", - розповів міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА