19:51 03.10.2022

В Україну буде поставлено 20 французьких бронеавтомобілів Bastion і від 6 до 12 гаубиць Caesar

2 хв читати
В Україну буде поставлено 20 французьких бронеавтомобілів Bastion і від 6 до 12 гаубиць Caesar

Франція поставить Україні 20 12,5-тонних бронеавтомобілів Bastion французької компанії Arquus групи компаній Volvo, повідомляє у понеділок французьке видання La Tribune із посиланням на власні джерела.

"Контракт укладається між французьким виробником, що належить шведській групі Volvo, та Міністерством збройних сил. "Бастіон" може перевозити до десяти солдатів (двоє + вісім пасажирів). Багато африканських армій оснащені "Бастіонами", виготовленими на заводі в Ліможі… вже понад десять років ", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як пише видання, існує дві версії "Бастіонів": одна може бути оснащена 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом і використовуватись як транспортний засіб або командний пункт, інша - у версії Patsas (на 5 солдатів) призначена для сил спеціального призначення (3x7,62 мм і 12,7мм на поворотній протитанковій ракетній установці), є легкою броньованою машиною з відкритим кузовом.

Як повідомляє Le Monde, міністр збройних сил Себастьєн Лекорню запропонував своєму українському колезі Олексію Резнікову створити за рахунок Франції фонд у обміні не менше EUR50 млн, за рахунок якого Київ міг би закуповувати військову техніку у французьких промисловців.

Крім того, за даними видання, Франція також готується поставити Україні від 6 до 12 додаткових гармат Caesar, взятих із замовлення, призначеного для Данії.

Зв'язавшись з Reuters після публікації статті в Le Monde, міністерство збройних сил Франції відзначило, що "Франція є надійним, таким, що заслуговує на довіру і доброзичним прихильником України", але "подробиці цієї підтримки не призначені для розголошення".

Раніше Франція вже поставила Україні 18 "Цезарів" виробництва групи Nexter, взятих із резервів французької армії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА