13:19 04.10.2022

Лукашенко підтвердив участь Білорусі у війні проти України

1 хв читати
Лукашенко підтвердив участь Білорусі у війні проти України

Олександр Лукашенко, якого Захід не визнає легітимно переобраним президентом Білорусі, підтвердив участь республіки у війні проти України.

Лукашенко, слова якого наводить Держагентство БілТА, на нараді із силовим блоком у вівторок у Мінську заявив: "Що стосується нашої участі у спеціальній військовій операції (так Росія та Білорусь називають повномасштабне військове вторгнення - ІФ-У) в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань".

"Наша участь у тому, щоб не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі, по-перше. По-друге, не допустити завдання удару по Білорусі під прикриттям спеціальної військової операції з боку Польщі, Литви та Латвії. Як я говорив, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь", – заявив Лукашенко.

Він також заявив, що в Білорусі немає потреби оголошувати мобілізацію.

Лукашенко звинуватив Україну в провокаціях на кордоні, стверджуючи, що Київ постійно здійснює оптичну, радіоелектронну, радіотехнічну розвідку, порушуючи безпілотниками лінії державного кордону. Він стверджує, що Україна стягнула до білоруського кордону угруповання до 15 тис. військовослужбовців, здійснює інженерне облаштування блокпостів і вогневих позицій, влаштувала загородження на дорогах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА