19:50 04.10.2022

Кабмін ухвалив створення Міністерством ветеранів держустанови "Національний військовий меморіальний цвинтар"

1 хв читати
Кабмін ухвалив створення Міністерством ветеранів держустанови "Національний військовий меморіальний цвинтар"

Кабінет міністрів ухвалив створення Міністерством у справах ветеранів державної установи "Національний військовий меморіальний цвинтар".

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Tелеграм-каналі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Зокрема, надано дозвіл Міністерству у справах ветеранів створити у сфері його управління державну установу "Національний військовий меморіальний цвинтар".

Крім того, Мінветеранів доручено у двомісячний термін вжити заходів, необхідних для забезпечення діяльності зазначеної державної установи.

Згідно з повідомленням пресслужби Мінветеранів, цього року чисельність працівників нової державної установи становитиме 20 осіб із запланованої загальної чисельності 177 працівників.

Також наголошується, що у проєкті держбюджету на 2023 рік на будівництво та утримання Національного військового меморіального цвинтаря передбачено близько 65 млн грн.

"Створення Національного військового меморіального цвинтаря закладе основу практичної реалізації державної політики гідного вшанування загиблих Захисників та Захисниць України. Фактично це початок основ культури пам'яті незалежної Української Держави про загиблих Воїнів. Ми повинні гідно вшановувати наших Героїв, які віддали життя за Україну, її суверенітет і територіальнк цілісність", – цитує міністра ветеранів Юлію Лапутіну пресслужба.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА