06:37 05.10.2022

Зеленський обговорив із Байденом додаткові санкції та ситуацію на полі бою

2 хв читати
Зеленський обговорив із Байденом додаткові санкції та ситуацію на полі бою

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом США Джозефом Байденом додаткові санкції, ситуацію на полі бою та важливість збереження експорту агропродукції морем.

Про це сам Зеленський написав у телеграм-каналі.

"Скоординували зусилля перед спільними міжнародними заходами. Міжнародна спільнота має дати спільну рішучу відповідь на нахабні спроби анексії українських територій", - заявив він.

Зеленський подякував президентові США та всьому американському народові за "сталу оборонну та фінансову підтримку".

"Мені приємно було почути слова президента Байдена про те, що наші військові надихають увесь світ, наш народ надихає весь світ. І це дійсно так: наша перемога в цій війні покаже, як багато Україна може дати глобальній міцності свободи, глобальній міцності демократії", - написав президент.

Пресслужба Офісу президента повідомила також, що глава української держави подякував за потужну підтримку України, яку послідовно демонструє уряд США.

"Володимир Зеленський окремо відзначив останні два пакети – $1,1 млрд безпекової допомоги та майже $12,4 млрд – на підтримку нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Він високо оцінив принципову та тверду позицію Сполучених Штатів щодо невизнання псевдореферендумів, проведених Росією на тимчасово окупованих територіях України. "Вони є нікчемними та не змінюють реальності. Територіальну цілісність України буде відновлено", – заявив Зеленський.

У цьому контексті лідери обговорили координацію зусиль ООН та інших ключових міжнародних майданчиків.

"Глава Української держави поінформував про перебіг операції зі звільнення українських територій і зазначив, що успіхи сил оборони обумовлені хоробрістю українських воїнів та зброєю, наданою Сполученими Штатами", - йдеться у повідомленні.

Окремо було відзначено важливість реалізації зернової ініціативи, що сприяє підтримці продовольчої безпеки в усьому світі, а також наголошено на необхідності її подальшого виконання. "Президенти позитивно відзначили звільнення американських громадян, які перебували в російському полоні. Лідери високо оцінили ефективну роботу наявних двосторонніх форматів взаємодії, зокрема дипломатичних команд", - зазначає пресслужба.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА