10:22 07.10.2022

Звільнені з полону захисники "Азовсталі" проходять лікування та дають свідчення про воєнні злочини окупантів – глава МВС

1 хв читати
Звільнені з полону захисники "Азовсталі" проходять лікування та дають свідчення про воєнні злочини окупантів – глава МВС

Звільнені з російського полону захисники Маріуполя проходять лікування та психологічну реабілітацію, дають СБУ свідчення про воєнні злочини окупантів, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Усі хлопці та дівчата, які були звільнені, сьогодні потребують медичної допомоги. Вона їм надається – кожному різною мірою, але абсолютно кожен із них потребує і медичної, і психологічної допомоги", - сказав глава МВС у п'ятницю в ефірі національного телемарафону.

Він наголосив: "Далеко не все можна сказати в ефірі про ті умови, про те, що відбувалося з ними в полоні, але все це вони зараз розповідають слідчим. Із ними працюють слідчі СБУ, фіксують воєнні злочини, які коїлися стосовно наших хлопців, а також те, що вони бачили до того, як потрапили в полон, тобто ті злочини, які відбувалися на "Азовсталі", в Маріуполі.

Міністр висловив переконання в тому, що після деокупації цих територій на українських правоохоронців чекають дуже серйозні розслідування воєнних злочинів, скоєних загарбниками.

"Зараз вони (захисники "Азовсталі") перебувають на лікуванні, дають показання, і, я думаю, через певний час не лише командирів, а й рядових ми також зможемо побачити особисто", - підсумував Монастирський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА