11:25 09.10.2022

Кабмін затвердив нацплан реалізації принципів відкритої науки

1 хв читати
Кабмін затвердив нацплан реалізації принципів відкритої науки

Україна приєдналася до країн Європейського Союзу, які мають затверджений Національний план реалізації принципів відкритої науки, повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Уряд схвалив розпорядження "Про затвердження Національного плану з відкритої науки". Документ є черговим кроком на шляху інтеграції України в Європейський дослідницький простір", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що виконання плану забезпечить реалізацію Угоди між Україною з одного боку та Європейським Союзом і Європейським Співтовариством з атомної енергії з іншого, про участь України в рамковій програмі досліджень та інновацій "Горизонт Європа" та програмі досліджень і навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021 – 2025), комплементарній рамковій програмі з досліджень та інновацій "Горизонт Європа".

Очікується, що подальша реалізація Національного плану з відкритої науки створить: нормативно-правові передумови до формування державної політики відкритої науки; надасть зацікавленим сторонам відкритий доступ до приладів, інструментів та інших засобів отримання наукового результату; забезпечить обробку наукових даних з урахуванням принципів FAIR (сукупність принципів щодо видимості, доступності, сумісності та багаторазового використання наукових даних); сприятиме прискоренню обігу наукової інформації, забезпечить доступ до актуальної наукової інформації без дискримінації; створить умови для більш ефективного використання результатів досліджень і розробок, виконаних із залученням бюджетних коштів; зробить більш прозорим науковий та освітній простір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА