17:18 11.10.2022

Зеленський попросив глав країн G7 поставити системи ППО та ПРО середнього та далекого радіусу дії

2 хв читати
Зеленський попросив глав країн G7 поставити системи ППО та ПРО середнього та далекого радіусу дії

Президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн G7 із проханням надати системи ППО та ПРО середнього та далекого радіусу дії.

"Повітряний щит для України. Це є частиною гарантій безпеки, які є елементом нашої формули миру. Коли Україна отримає достатню кількість сучасних та ефективних систем ППО, ключовий елемент російського терору – ракетні удари – перестане працювати", - сказав він у вівторок, виступаючи через відеозв'язок на саміті країн "Великої сімки".

"Я дякую Німеччині та особисто канцлеру Шольцу за прискорення постачання IRIS. Дякую США та особисто президенту Байдену за рішення надати сучасні ПРО та ППО. І віримо, пане президенте, що це будуть системи середнього і далекого радіусу дії, які дадуть змогу створити ешелоновану систему оборони", - сказав він.

Зеленський подякував усім, хто допоміг нам уже зараз забезпечити нашу систему ППО, що дає змогу знешкоджувати частину російських ракет і безпілотників. Але! Лише "Шахідів" Росія замовила в Ірані 2400 – за даними нашої розвідки".

"І тому, шановний пане канцлере, шановний президенте Сполучених Штатів, важливо, щоб ми мали достатню кількість ракет до наданих систем ППО та ПРО і щоб ці системи були інтегровані з нашою системою оборони", - сказав Зеленський.

Він звернувся з проханням "завтра у форматі "Рамштайну", щоб наші міністри оборони обговорили це".

"Пане президенте Франції! Пане прем'єр-міністре Італії! Ми дуже очікуємо на постачання систем SAMP-T. І якщо це можливо, вони потрібні вже найближчими місяцями", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА