07:10 18.10.2022

Держрада Франції оштрафувала французьку державу на 20 млн євро за брудне атмосферне повітря

2 хв читати
Держрада Франції оштрафувала французьку державу на 20 млн євро за брудне атмосферне повітря

Вища судова інстанція Франції з адміністративних справ - Державна рада - присудила французькій державі штраф у 20 млн євро за недотримання допустимого рівня забруднення повітря, повідомляє в понеділок газета Le Figaro.

"Ліміти забруднення повітря діоксидом азоту, які повинні дотримуватися з 2010 року, як і раніше перевищені в кількох районах Франції, особливо в міських зонах Парижа, Ліону та Марселя. На сьогодні заходи, які вживає держава, не гарантують, що якість повітря покращиться таким чином , щоб порогові значення забруднення були дотримані у найкоротший термін", - цитує видання постанову Держради.

Штраф накладається за період з 12 липня 2021 року до 12 липня 2022 року. У серпні 2021 року державі вже присуджували за перше півріччя штраф у 10 млн євро за те, що його структури боротьби проти забруднення не були достатньо посилені.

Забруднення, заподіяне, зокрема, автомобільним трафіком, є серйозним викликом для охорони здоров'я, пише Le Figaro. "Смертність, що викликається забрудненням атмосферного повітря, як і раніше, містить значні ризики у Франції: щороку 40 тис. смертей пов'язані з дрібнодисперсними частинками", - наводить видання висновок Національного агентства громадської охорони здоров'я.

Кошти від штрафів будуть направлені головним чином державним органам, які борються із забрудненням повітря, для посилення їх можливостей, а 50 тис. євро пожертвують асоціації "Друзі Землі", яка спочатку звернулася до Державної ради у 2017 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА