17:06 20.10.2022

Зеленський запровадив санкції проти політиків, бізнесменів і громадських діячів, а також проти ймовірних дочок Путін

2 хв читати
Зеленський запровадив санкції проти політиків, бізнесменів і громадських діячів, а також проти ймовірних дочок Путін

На сайті президента опубліковано указ президента "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", №№726/2022, згідно з яким запроваджуються санкції проти політиків, громадських діячів, причетних певним чином до російської держави або до війни проти України.

У списку осіб, які потрапили під санкції, кілька категорій.

Це російські політики, бізнесмени та публічні діячі, зокрема Елла Памфілова, Сергій Іванов, Людмила Нарусова, Борис Гризлов, а також Євген Пригожин і його син, дружина та дочка прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова - Катерина Навка та Єлизавета Пєскова, а також перший заступник глави Адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко, глава Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна та її заступники. Економічні санкції введено також проти Володимира Гундяєва (патріарх Кирило).

У списку також медіаменеджери та пропагандисти: Костянтин Ернст, Тіна Канделакі, Дмитро Стешин, Олександр Коц, Михайло Леонтьев, Олег Добродєєв, Павло Гусєв, Грем Філліпс, Катерина Андрєєва, Антон Красовський, Артем Шейнін, Дмитро Куліков, Тимофій Сергейцев, Ольга Скабєєва, Володимир Соловйов, прессекретар російського МЗС Марія Захарова і прессекретар Олександра Лукашенка Наталія Ейсмонт.

Указом запроваджено санкції проти Аліни Кабаєвої, Марини Путіної/Воронцової/Фаассен (так в указі - ІФ-У) і Катерини Путіної/Тихонової.

РНБО запровадила санкції проти колаборантів Кирила Стремоусова, Владимира Сальдо і Володимира Рогова, Іллі Киви та його дочки Катерини.

У списку також - військовослужбовці Сирії та Білорусі, зокрема держсекретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович, а також генерал Сергій Суровікін і міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін.

Указ передбачає санкції проти Алішера Усманова (його дружина - в іншому указі), Володимира Потаніна, Віктора Вексельберга, Германа Грефа, Германа Хана, Михайла Фрімана, Петра Авена, Михайла Гуцерієва.

Застосовано також санкції проти менеджерів і керівників російських транспортних компаній.

Запроваджено заборону на візи іноземним спостерігачам на так званих виборах у "ДНР" і "ЛНР".

Санкції застосовано проти російських спортсменів, зокрема плавця Євгена Рилова, шахіста Сергія Карякіна, хокеїста Олександра Овечкіна, фігуриста Євгена Плющенка.

У списку також - українські співачки Ані Лорак, Таїсія Повалій, ведуча Регіна Тодоренко, російські співаки Олександр Сєров, Лев Лещенко, Микола Басков, Стас Михайлов, а також шоумени Гарік Харламов, Ольга Бузова та Іван Охлобистін, диригенти Юрій Башмет і Валерій Гергієв.

Під санкціями РНБО також Віктор Медведчук і Оксана Марченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА