07:18 21.10.2022

"Фрідом Фінанс Україна" та видавництва "Махаон, "Рідна мова" та "Аттікус" підпали під санкції

2 хв читати

ТОВ "Фрідом Фінанс Україна" (Київ), одного з найбільших учасників українського фондового ринку, що входить до холдингу Freedom Holding Corp., включено до списку санкцій РНБО України, затвердженого указом президента №726 від 19 жовтня.

Згідно з документом, до обмежувальних заходів входять блокування активів, повне припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона участі у приватизації та оренді держмайна.

Крім того, до санкцій входить заборона передачі технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, а також заборона фінансових операцій з держоблігаціями України та низка інших заходів.

У компанії агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що готується її заява щодо цього, яка очікується, в п'ятницю вранці. У "Фрідом Фінанс Україна" також наголосили, що 19 жовтня Freedom Holding Corp. повідомила про продаж своїх російських активів та рішення піти з Росії: завершення угоди очікується в найближчі місяці після отримання всіх дозволів регуляторів.

"Ми шкодуємо, що складні геополітичні обставини змусили нас продати наші російські дочірні компанії. Наша рада та керівництво провели суворий процес і вважають, що це найкращий можливий результат для акціонерів у цих складних обставинах. Продаж наших російських дочірніх компаній дозволить нам прискорити зростання на інших ринках", - наводилися у релізі слова головного виконавчого директора Freedom Holding Corp. та його співвласника Тимура Турлова.

Крім того, серед 1374 юросіб, які потрапили під санкції, є ще низка інших українських компаній, зокрема, видавництва "Махаон, "Махаон-Україна", "Рідна мова" та "Аттікус". Однак санкції до них м'якіші і містять лише два заходи: запобігання виведенню капіталу за межі України та заборона здійснення угод із їх рухомим, нерухомим майном та основними фондами. Бенефіціаром усіх цих видавництв зазначений російський бізнесмен Олександр Мамут.

Крім того, в переліку серед українських компаній "Інформаційне агентство "112.Юей" та ТОВ "Форзац" (zik.ua), чиї сайти вже недоступні, ТОВ "Високовольтний союз-РЗВА" (Рівне), ТОВ "Машзавод" (Чернівці), ТОВ "ВСМПО Титан Україна" (Дніпропетровська обл.).

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА