07:14 22.10.2022

Голова комітету ВР Гетманцев пропонує звузити поняття бізнес-колаборанта та швидше визначитися з переліком територій бойових дій

1 хв читати
Голова комітету ВР Гетманцев пропонує звузити поняття бізнес-колаборанта та швидше визначитися з переліком територій бойових дій

Поняття колаборанта має бути звужене, щоб звільнити від відповідальності бізнес, який був змушений працювати на окупованих територіях, а також необхідно якнайшвидше офіційно закріпити перелік територій, де відбуваються бойові дії, вважає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Зволікання терміном понад півроку КМ (Кабінетом Міністрів) з ухваленням переліку територій, де відбуваються бойові дії - це неподобство і ганьба", - написав він у телеграмі у п'ятницю ввечері, коментуючи підсумки форуму "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади", що відбувся цього дня в Києві.

Голова комітету також виступив за те, що аграрії мають бути звільнені від сплати податку 4-ї групи з окупованих земель, тоді як питання списання пошкодженого майна на окупованих територіях, на його думку, має бути вирішено вже після перемоги.

Крім того, Гетманцев повідомив, що комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримує пропозицію про спеціальну систему оподаткування самозайнятих у "Дії", і з понеділка запуститься робоча група з цього питання.

Водночас голова комітету виступив проти перегляду системи фіскалізації, оскільки вона "більш ніж лояльна", порівняно з європейськими аналогами.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА