06:58 25.10.2022

Шмигаль закликав партнерів організувати моніторингову місію ООН та ЄС для недопущення провокацій на Запорізькій АЕС та Каховській ГЕС

1 хв читати
Шмигаль закликав партнерів організувати моніторингову місію ООН та ЄС для недопущення провокацій на Запорізькій АЕС та Каховській ГЕС

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із міністрами федерального уряду Німеччини під час робочого візиту до Берліна 24 жовтня.

"Сторони …порушили питання щодо ситуації на Запорізькій АЕС та Каховській ГЕС. Денис Шмигаль закликав партнерів організувати моніторингову місію ООН і ЄС для недопущення провокацій з боку ворога", - повідомила пресслужба уряду України.

Прем'єр-міністр України подякував ФРН за підтримку запроваджених санкцій і висловив очікування щодо швидкого затвердження 9-го пакета.

Із віцеканцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком Шмигаль обговорив спільну реакцію у відповідь на обстріли Росією енергетичної інфраструктури України. На думку прем'єр-міністра України, постачання Німеччиною систем ППО допоможе захистити небо та людей від чергових терористичних актів Росії.

Під час зустрічі з федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свеньєю Шульце Шмигаль запросив ФРН долучатися до фінансування програм підтримки малого та середнього бізнесу. За його словами, це дасть змогу створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджету.

"Денис Шмигаль та Свенья Шульце також обговорили фінансову підтримку для швидкого відновлення та технічну допомогу партнерів у проходженні зимового періоду", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА