10:48 25.10.2022

В Україні продовжує зростати частка тих, хто вважає правильним розвиток справ у країні - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати

В Україні продовжує зростати кількість тих, хто вважає, що справи в країні рухаються у правильному напрямку, свідчать результати соціологічного опитування "Ставлення українців до іноземних країн", проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 8-9 жовтня.

Опитування зафіксувало рекордний показник за історію спостережень: 86% опитаних вважають, що справи в Україні розвиваються правильно, лише 6% мають протилежну думку, 8% - важко оцінити.

У всіх регіонах і серед різного віку домінує оцінка напряму як правильного: лише дещо менший розвиток справ позитивно оцінюють на сході (82%), ніж на заході (89%), і серед молоді (84%), ніж серед людей старше 50 років ( 89%).

За всю історію опитувань, що здійснюють з 2011 року, відсоток людей, які вважали, що справи в країні розвиваються в неправильному напрямку, суттєво перевищував відсоток тих, хто вважав, що все розвивається в правильному, і в більшості випадків був у проміжку між 60% та 78%. Певне зниження спостерігалося в середині 2014 року та у 2019 році, коли вперше кількість тих, хто вважав, що справи розвиваються в правильному напрямку, досягла половини опитаних, однак потім опитування фіксували повернення до колишнього стану. З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну кількість тих, хто вважає, що справи в країні розвиваються в неправильному напрямку, знизилася з 67% до 15% і, демонструючи тенденцію до зниження, на жовтень досягла позначки 6%.

Під час дослідження методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонне інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 1000 респондентів віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування не було українського мобільного зв’язку. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 3,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА