08:01 26.10.2022

Влада РФ використовує оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації

2 хв читати
Влада РФ використовує оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації

В Інституті вивчення війни (ISW) уклали, що влада Росії використовує оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації, йдеться у звіті вчених.

"Президент Росії Володимир Путін провів 25 жовтня засідання координаційної ради, на якому мер Москви Сергій Собянін заявив про необхідність запровадження додаткових заходів безпеки у прикордонних областях", - йдеться у повідомленні.

Згідно зі звітом, Путін також заявив, що російський уряд має працювати у високому темпі та відповідно до надзвичайно реалістичної оцінки ситуації з національною безпекою.

ISW робить висновок, що ці коментарі зазначають, що Кремль має намір використовувати нещодавні оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації та військових зусиль, що відбуваються в РФ.

Помічник секретаря Ради Безпеки Росії Олексій Павлов посилив заяви, зроблені главою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим 25 жовтня, про те, що метою війни в Україні має бути "повна десатанізація".

Павлов заявив, що українське суспільство визначається "фанатиками", які прагнуть відмовитися від цінностей, що сповідуються Російською Православною Церквою, Ісламом та Іудаїзмом.

У свою чергу Кадиров заявив, що війна проти України зараз є джихадом проти українського "сатанізму".

В ISW також вважають, що ці заяви можуть відображати бажання відволікти інакодумство серед груп релігійних меншин у російських збройних силах.

Окрім того, російські окупаційні чиновники продовжують наголошувати на тому, що зусилля щодо евакуації цивільного населення Херсонської області на східний берег Дніпра є частиною ширшої схеми переселення.

Як зазначають аналітики інституту, підтекст "програми переселення", схоже, припускає, що російські чиновники мають намір переселити значну частину населення Херсонської області на постійне місце проживання.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА