18:34 26.10.2022

Розблокування відносин із Росією можливе за дотримання суверенітету і територіальної цілісності України – Зеленський

2 хв читати
Розблокування відносин із Росією можливе за дотримання суверенітету і територіальної цілісності України – Зеленський

Розблокування відносин із Росією можливе за дотримання нею суверенітету і територіальної цілісності України, заявив президент України Володимир Зеленський.

Як зазначив глава держави, лідер Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало, який прибув до Києва після візиту до російського президента, передав, що Росія хоче "налаштувати мости і діалог" з Україною.

"Щодо сигналів від російської сторони, які пан президент (Гвінеї-Бісау – ІФ-У) передав: він сказав, що Росія хоче "налаштувати мости та діалог". Я розповів президенту (Гвінеї-Бісау – ІФ-У), що у нас відбувається. Це дуже важливо. Я сказав, що мости між тими чи іншими державами... потрібно ж, щоб інфраструктуру не підривали. Тоді про щось у майбутньому можна буде говорити. І з ким говорити", - заявив Зеленський на брифінгу з президентом Гвінеї-Бісау.

За його словами, Росія також передала Зеленському, що слід розблокувати відносини.

"Я також говорю: треба розблокувати. Давайте розпочнемо розблокування принаймні нашого Чорного моря. Потрібно ж із якогось розблокування розпочинати", - сказав Зеленський.

"Третє, всі бояться, що є ядерна загроза. Останнім часом, ви знаєте, всі говорять про якусь "брудну" бомбу. Так уся ця риторика йде саме від російської сторони. Загроза саме від них. Вони окупували нашу атомну станцію (Запорізьку – ІФ-У), погрожують підривом гідроелектростанції (Каховської – ІФ-У) тощо. Ми маємо те, що маємо", - додав президент України.

Тому, зазначив Зеленський, для початку якогось діалогу з РФ необхідно, щоб Росія поважала суверенітет, кордони і територіальну цілісність України.

"Потрібно поважати для початку якогось діалогу, і щоб у принципі говорити про якийсь діалог, потрібно, щоб одна держава поважала іншу. Поважала територіальну цілісність, суверенітет і кордони. Думаю, що саме від таких простих фундаментальних речей розпочинається щось. Поки що всього цього немає", - сказав Зеленський.

Одночасно він назвав бажання Путіна розпочати з Україною розмову "не більше ніж спланованою риторикою, яка має спрацювати на внутрішню аудиторію президента РФ та на аудиторію тих держав, які ще не ізолювали політику між своєю державою та державою під назвою Росія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА