07:10 31.10.2022

ООН, Туреччина та Україна погодили план руху суден зерновим коридором на 31 жовтня

2 хв читати
ООН, Туреччина та Україна погодили план руху суден зерновим коридором на 31 жовтня

Організація Об'єднаних Націй, Туреччина та Україна погодили у неділю план руху 31 жовтня для 16 суден, що перебувають у турецьких водах, наступного дня після того, як Росія призупинила свою участь у Чорноморській зерновій ініціативі, яка дозволила експортувати продовольство з українських портів .

У заяві Спільного координаційного центру (СКЦ) у Стамбулі, де працюють російський, український, турецький та персонал ООН, йдеться, що три делегації також домовилися щодо проведення у понеділок інспекцій 40 суден, що виходять, повідомляє агентство Рейтерс.

"Делегації України, Туреччини та Організації Об'єднаних Націй узгодили план руху на завтра, 31 жовтня, морським гуманітарним коридором із 16 суден, 12, що покидають і 4, що прибувають. Делегація ООН як Секретаріат СКК проінформувала делегацію Російської Федерації про переміщення відповідно до встановлених процедур . Відповідно до процедур СКК усі учасники координують свої дії зі своїми відповідними військовими та іншими відповідними органами для гарантування безпечного проходу комерційних суден у рамках Чорноморської зернової ініціативи", - повідомляє пресслужба ООН.

У неділю 30 жовтня не було руху суден у зерновому коридорі. Нині у зерновій ініціативі бере участь 21 судно, яке знаходиться у трьох українських портах.

Наголошується, що спільні інспекційні групи завершили 11 інспекцій.

30 жовтня розпочали вихідний рейс шість кораблів, які ще не увійшли до морського гуманітарного коридору. Зазначається, що кораблі перевозять 186426 метричних тонн зерна та інших продуктів харчування.

Судно DESPINA V перевозить 71135 метричних тонн кукурудзи з порту Південного в Роттердам. Судно НІКОЛАОС А з Чорноморська має перевезти 46 141 метричну тонну ріпаку до Ліверпуля. AFRICAN ROBIN -30 500 тонн пшениці з Одеси в Алжир. Також із Чорноморська до Джибуті судно IKARIA ANGEL має перевезти 30 000 метричних тонн пшениці. СК ДРУЖБА із Чорноморська до Єгипту перевозить 6600 метричних тонн соєвих бобів. Крім цього, судно SEALOCK перевозить із Чорноморська до Мерсіну, Туреччини, 2050 метричних тонн гороху.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА