18:33 31.10.2022

Суд заарештував підозрюваного в отриманні 722 млн грн неправомірної вигоди ексголову ДФС Насірова

2 хв читати
Суд заарештував підозрюваного в отриманні 722 млн грн неправомірної вигоди ексголову ДФС Насірова

Вищий антикорупційний суд на засіданні у понеділок, 31 жовтня, обрав запобіжний захід колишньому голові Державної фіскальної служби України (ДФС) Роману Насірову, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

"Суддя, заслухавши учасників процесу, частково задовольнила клопотання та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня 2022 року з альтернативою внесення 523,2 млн грн застави", - повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Романа Насірова, який очолював ДФС у 2015-2018 роках.

У разі внесення застави на ексголову ДФС буде покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема прибувати до детектива, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися з м. Києва без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти прокурору, детективу або суду про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

Як повідомлялося, 17 жовтня детективи НАБУ повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі колишньому голові ДФС та в пособництві в її одержанні його раднику. За даними слідства, протягом 2015-2016 років голова ДФС України отримав на свою користь і на користь третіх осіб понад 722 млн грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов'язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд грн. Надання неправомірної вигоди в іноземній валюті ($5,5 млн та EUR21 млн) відбувалося з використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів, а її одержання підозрюваним – із використанням підприємств-нерезидентів, контроль за діяльністю яких здійснював безпосередньо голова ДФС України, його радник та інші особи, пов'язані з ним родинними відносинами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА