07:29 01.11.2022

Українських солдатів навчають користуватися зенітно-ракетними комплексами NASAMS

2 хв читати
Українських солдатів навчають користуватися зенітно-ракетними комплексами NASAMS

США найближчими тижнями відправлять 2 системи передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS), українських військових вже навчають використання цієї системи, повідомляє високопоставлений представник Міністерства оборони США.

"США зобов'язалися направити в Україну вісім національних передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS). Дві з цих систем будуть відправлені в найближчі кілька тижнів, решта піде за ними. Українських солдатів вже навчають користуватися системою, яка стріляє безліччю різних ракет. NASAMS можуть захищати від широкого спектра повітряних загроз", - йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті у ніч проти вівторка.

Крім цього, в міноборони зазначили, що українські військові змогли відбити деякі ворожі ракетні атаки в понеділок, проте ППО залишається пріоритетом, оскільки "пошкодження електромережі та водопостачання викликає серйозне занепокоєння та завдає прямої шкоди цивільному населенню".

Крім цього, США вже надали 1400 зенітно-ракетних комплексів малої дальності Stinger. Союзники та партнери також забезпечили протиповітряну оборону малої дальності.

"Ми також взяли на себе зобов'язання щодо створення набору безпілотних авіаційних систем протидії, включно з системою "Вампір" та іншими радіолокаційними системами", - повідомляє високопоставлений представник.

Також у міноборони США додали, що останній пакет допомоги в сфері безпеки для України, "містить додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем або HIMARS; 500 пострілів високоточного 155-міліметрового артилерійського вогню; і понад 1300 протитанкових комплексів, зокрема переносну багатоцільову штурмову зброю. Пакет вартістю 275 мільйонів доларів також включає Humvees і антени супутникового зв'язку.

Високопоставлений військовий чиновник США зазначив, що "спостерігаємо навмисні та ретельно вивірені операції українських сил, які витісняють російські сили за трьома основними напрямками". "За нашими оцінками, росіяни у цьому районі також продовжують зміцнювати свої оборонні рубежі".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА