07:20 02.11.2022

Апеляційна палата ВАКС залишила Микитася в СІЗО та зменшила альтернативну заставу до 100 млн грн

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС залишила Микитася в СІЗО та зменшила альтернативну заставу до 100 млн грн

Апеляційна палата вищого антикорупційного суду (ВАКС) зменшила суму застави як альтернативи арешту екснардепу Максиму Микитасю, підозрюваному в пропонуванні хабара за можливість будувати міст у місті Дніпрі.

"Суд частково задовольнив клопотання захисту Микитася і зменшив суму застави з 260 млн грн до 100 млн грн як альтернативи тримання під вартою", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) у вівторок.

За інформацією САП, наразі Микитась перебуває під вартою у СІЗО, заставу не вносили, а обов'язки, покладені на нього судом, залишаються чинними.

Центр протидії корупції повідомив, що Микитася не було в залі суду.

"Сам Микитась сьогодні брав участь у засіданні через відеозв'язок із СІЗО, а безпосередньо в зал суду прийшла група підтримки з інвесторів "Укрбуду", - зазначив ЦПК.

Там додали, що якщо Микитась внесе заставу, на нього покладуть низку обов'язків. "Зокрема він повинен здати паспорти для виїзду за кордон та не спілкуватись зі свідками у справі", - підсумували в ЦПК.

Як повідомлялося, Микитася затримали 18 жовтня за підозрою у пропозиції хабара сумою EUR22 млн міському голові Дніпра. "18 жовтня 2022 року під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи НАБУ затримали народного депутата України VIII скликання за підозрою у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі", - поінформували раніше у САП.

21 жовтня ВАКС заарештував Микитася з альтернативою застави 260 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА