12:43 03.11.2022

У Черкаській області викрили чиновника, який закликав до підтримки військ РФ та знищення українців

1 хв читати

Контррозвідка Служби безпеки України викрила чиновника на Черкащині, який закликав допомагати окупаційним військам РФ у захопленні регіону.

"Також він виправдовував ракетні удари по українських містах та вбивства цивільних громадян. При цьому зловмисник заперечував причетність загарбників до їхніх воєнних злочинів у Бучі. За даними слідства, поплічником ворога виявився співробітник одного з місцевих органів влади, який має стосунок до обліку осіб призовного віку", - повідомляє пресслужба СБУ у телеграм-каналі.

Після початку повномасштабного вторгнення чиновник розгорнув агітацію на підтримку окупантів. Свої деструктивні "тези" наполегливо поширював серед власного оточення та колег по роботі. Також він відкрито підтримував політику агресора та планував сприяти ворогові у війні проти України у разі захоплення регіону.

Під час обшуку за сприяння керівництва установи, де працював фігурант, правоохоронці виявили у зловмисника мобільний телефон та комп'ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних матеріалів слідчі СБУ повідомили чиновнику про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Судом зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі триває досудове розслідування щодо встановлення всіх обставин злочинної діяльності проти державної безпеки України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

Силами ППО вночі знищено 17 із 20 ударних БПЛА, які атакували Україну

9 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Палата представників США відхилила спроби змістити Джонсона з посади спікера

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА