15:19 04.11.2022

В Україні створять тренувальний центр 3D-друку будівель

2 хв читати
В Україні створять тренувальний центр 3D-друку будівель

В Україні створять тренувальний центр 3D-друку будівель, повідомив засновник та голова гуманітарного фонду Team4UA, відомий tech-підприємець Жан-Крістоф Боні в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я створюю навчальний центр у сфері 3D-друку, ми купимо власний принтер і навчатимемо на ньому архітекторів, інженерів, операторів", - повідомив Боні.

Інвестиції в 3D-принтер становитимуть $1-1,5 млн.

За його словами, зараз ухвалюється рішення про те, де саме буде розміщено тренувальний центр.

"Ми обираємо між Києвом та Львовом. Переговори тривають на рівні губернаторів, потім інтегруємо до проєкту навчальні заклади. Але це приватна ініціатива, тому все буде на приватних засадах. Студенти навчатимуться не лише 3D-друку, а й інших технологій, а також принципів циркулярної економіки", - повідомив Боні.

Сировиною для друку об'єктів може стати, зокрема, бетон із зруйнованих внаслідок агресії Росії будівель. Таким чином буде вирішено декілька завдань одночасно – утилізація/повторне використання матеріалів та швидке відновлення території.

Як повідомлялося, фонд TEAM4UA навесні 2022 року розпочав реалізацію проєкту 3D-друку школи у Львові. Було обрано технологію данської компанії COBOD, номер 1 у 3D-друку з бетону.

Він додав, що завдяки пілотному проєкту 3D-школи буде показано, що можливо створювати об'єкти вищої якості в короткі терміни та за нижчої вартості.

"Моя мета – надати освіту та інструменти, забезпечити технологіями покоління, які відновлюватимуть країну", - зазначив Боні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА