19:00 06.11.2022

Кличко: Ми маємо бути готовими до різних варіантів розвитку подій у Києві, зараз приводів для паніки немає

2 хв читати
Кличко: Ми маємо бути готовими до різних варіантів розвитку подій у Києві, зараз приводів для паніки немає

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про відсутність приводів для паніки в українській столиці у світлі атак російських окупантів по об'єктах енергетичної інфраструктури по всій Україні, але наголошує на необхідності бути готовим до різних варіантів розвитку подій.

"Декілька днів тому журналісти запитали мене: чи є у столиці план на випадок блекауту? Відповім ще раз. У ситуації війни, в якій ми живемо, потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій і надзвичайних ситуацій. І бути готовим діяти. Готуючись до зими ми закупили, залучили від іноземних партнерів і продовжуємо закуповувати генератори, теплові пушки, облаштовуємо теплопункти, убезпечуємо об‘єкти критичної інфраструктури. Ми робимо, все, що можемо, аби забезпечити життєдіяльність столиці в цих складних умовах", - написав Кличко в телеграмі у неділю.

За його словами, російські окупанти намагаються спричинити колапс в енергетичній сфері України, проте комунальники, енергетики оперативно усувають пошкодження мереж.

"Ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховуємо, що найгіршого не станеться. Тому сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе і працює. Витримка і воля кожного з нас - це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться! Економимо електроенергію, допомагаємо один одному. Разом ми вистоїмо і переможемо!", - резюмував Кличко.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформації України назвали заяви про евакуацію жителів Києва маніпуляцією, що з'явилися. "З Києва не планують евакуювати 3 млн жителів - це маніпуляція, яка грає на руку російській пропаганді", - йдеться у повідомленні на сторінці Центру у фейсбуці.

У повідомленні наголошується, що заяви голови департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука у матеріалі для видання The New York Times під назвою "Київ планує загальну евакуацію населення у разі блекауту" говорять про те, що "система готова до повної евакуації мешканців, якщо ситуація буде критичною", і цією тезою почали маніпулювати російські пропагандисти, щоб створити картину тотальної енергетичної кризи в Києві, проте "насправді все не так погано".

"Система готова до такого кроку, але це не означає, що ми зараз готуємося проводити евакуацію", - пояснив Ткачук у коментарі "Суспільному".

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

Генштаб ЗСУ: За добу на фронті зафіксовано 64 бойові зіткнення, на 7 напрямках відбито 54 ворожі атаки

Міноборони: Кабмін схвалив створення окремого роду військ у ЗСУ - Сил безпілотних систем

Латвія передала Україні комунікаційне обладнання майже на EUR100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА