12:14 09.11.2022

51 університет з України відібрано на фінансування за програмою ЄС "Еразмус+"

2 хв читати
51 університет з України відібрано на фінансування за програмою ЄС "Еразмус+"

51 університет з України відібрано на фінансування за програмою Європейського Союзу "Еразмус+", повідомляє Міністерство освіти і науки.

"13 проєктів, у яких бере участь 51 університет та інші організації з України, було відібрано на фінансування за Програмою Європейського Союзу "Еразмус+" задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти. Загалом у конкурсі перемогли 145 проєктів", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що Україна має найбільшу кількість проєктів у регіоні "Східного партнерства" і входить до 12 найкращих країн-учасниць програми.

Очікується, що проєкти сприятимуть реформам вищої освіти в Україні на основі провідних практик та досвіду партнерів із університетів країн-членів ЄС.

Згідно з повідомленням, грантодавцями-координаторами проєктів є чотири українські університети: Буковинський державний медичний університет, Національний університет "Львівська політехніка", Державний університет "Житомирська політехніка", Чорноморський національний університет імені Петра Могили.

Також партнерство об'єднує шість переміщених університетів із тимчасово окупованих територій, п'ять університетів є партнерами в трьох проєктах: Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького (переміщений), Національний університет "Чернігівська політехніка", Національний технічний університет "Дніпровська політехніка", Національний університет "Львівська політехніка".

Серед профінансованих проєктів дев’ять національних і чотири міжнародні. Серед проєктних команд – 65 партнерів із 24 країн, які представляють Австрію, Албанію, Бельгію, Вірменію, Грецію, Грузію, Естонію, Іспанію, Італію, Казахстан, Латвію, Литву, Молдову, Німеччину, Польщу , Португалію, Словаччину, Словенію, Туреччину, Узбекистан, Хорватію, Чехію, Чорногорію, Швецію", - йдеться в повідомленні.

"Еразмус+" – програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання протягом життя працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Євросоюзу та поза його межами у сфері освіти, професійної підготовки, молоді і спорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА