17:58 16.11.2022

Рада скасувала Угоду з Білоруссю про уникнення подвійного оподаткування

1 хв читати
Рада скасувала Угоду з Білоруссю про уникнення подвійного оподаткування

Верховна Рада скасувала Угоду між урядами України та Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна та запобігання ухиленням від сплати податків.

Ухвалення відповідного законопроєкту №0170 за основу та в цілому підтримали 304 народних депутати на пленарному засіданні в середу, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Цей документ розроблено з метою припинення дії українсько-білоруської міжурядової угоди у зв'язку з підтримкою Республікою Білорусь широкомасштабної збройної війни Російської Федерації проти України.

Ухвалення закону дасть змогу припинити застосування норм, встановлених Угодою між урядами України та Білорусі про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків з податків на доходи та майно, та прискорити згортання економічних та фінансових зв'язків із Білоруссю.

Після припинення дії Угоди до всіх доходів резидентів Білорусі, отриманих із джерел в Україні, буде застосовано загальну оподатковувану ставку у розмірі 15% замість пільгової ставки 10% на відсотки.

Припинення дії Угоди сприятиме недопущенню поповнення бюджету Білорусі як країни, що допомагає агресору, шляхом надання пільгових умов оподаткування для резидентів Білорусі, які здійснюють діяльність в Україні, а також недопущенню втрат бюджету України через зарахування податку, сплаченого в Білорусі резидентами України, які здійснюють діяльність у цій країні, та звільненню України від взятих на себе зобов'язань щодо обміну інформацією з фіскальних питань із Білоруссю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА