14:47 18.11.2022

СБУ затримала колаборантку, яка очолювала "апарат" окупаційної адміністрації у Снігурівці

2 хв читати
СБУ затримала колаборантку, яка очолювала "апарат" окупаційної адміністрації у Снігурівці

Служба безпеки України під час стабілізаційних заходів викрила ще одну ворожу поплічницю, яка працювала у незаконно створеній окупаційній адміністрації у звільненому районі Миколаївської області.

"Зловмисницею виявилась мешканка міста Снігурівка, яка приєдналась до окупаційної адміністрації держави-агресора та обіймала посаду "голови апарату" у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Снігурівського району", - повідомляється у телеграм-каналі СБУ у п'ятницю.

За інформацією української спецслужби, перебуваючи на незаконній посаді, колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, також вона пропонувала "місця" в лавах окупаційної адміністрації та опікувалася документами, необхідними для видачі "гуманітарної допомоги" та грошей окремій категорії місцевого населення окупованої Снігурівки.

"Колаборантка сприяла поширенню кремлівського режиму і підтримувала репресивні заходи рашистів на території регіону. До злочинної діяльності жінка намагалася залучати місцевих жителів, з якими проводила відповідні співбесіди та пропагувала нібито покращення життя і підтримку зі сторони Російської Федерації серед місцевих мешканців", - наголошують у СБУ.

У повідомленні спецслужби зазначається, що після звільнення району зловмисниця намагалася втекти на тимчасово непідконтрольній території на півдні України, де планувала уникнути правосуддя.

"Проте не встигла. Співробітники Служби безпеки встановили її місцезнаходження і затримали. Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує позбавлення волі строком до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади", - розповіли в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА