17:04 18.11.2022

В Україні презентували перше аналітичне видання про війну Росії проти України

2 хв читати

В Києві презентували перше аналітичне видання про масштабну війну Росії проти України "Над прірвою. 200 днів російської війни", співавторами якого стали академік, перший віцепрезидент Національної академії наук України Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Презентація видання відбулася у національному інформаційному агентстві України "Укрінформ".

Як зазначив Горбулін, на момент 1 квітня 2022 року стало можливим підбити підсумки першого етапу російської війни.

"Доводиться говорити, що Путін уже програв свою військову битву біля Києва. По-друге, він не зміг внести розкол у ЄС та НАТО. Після ми почали думати, що буде далі. Це непроста війна, вона не завершиться завтра чи післязавтра. Тому потрібно шукати можливості не просто характеризувати події, а й створювати хоча б якісь риси майбутнього. Потрібно шукати кроки, які допомогли б не лише вижити Україні, а й розвиватися після війни", - заявив речник.

За словами Бадрака, автори книги порушують декілька важливих тем, зокрема "чому Україна увійшла у війну неготовою; чому західні партнери загальмували передання Україні зброї та штучно гальмують контрнаступ ЗСУ; як здійснюється управління війною; що робити після завершення гарячої фази війни".

Водночас він висловив упевненість у тому, що видання матиме велику цінність насамперед для самих українців.

"Це дуже важливо для нас, тому що ми постійно бачимо, як українці користуються іноземною аналітикою, а вона не така проста. Якщо йдеться про Інститут вивчення війни, то це структура, яка користується тією самою українською аналітикою, але вона в іноземному обрамленні. "І, як не дивно, довіри виходить більше до іноземних інституцій, ніж до національних розроблень. Але часто іноземна аналітика буває провокаційною, і ми маємо рефлексувати на такі речі", - заявив Бадрак, навівши декілька таких прикладів із іноземних джерел.

За словами першого віцепрезидента Національної академії наук, у книзі також відображено пропозиції та умови, за яких Україна могла б гарантувати власну безпеку без активного залучення іноземних партнерів, зокрема у сфері роботи військової промисловості та покращення характеристик національного озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА