07:04 21.11.2022

Вісім суден за два дні вийшли з портів "Великої Одеси" із 342 тис. тонн агропродукції

2 хв читати
Вісім суден за два дні вийшли з портів "Великої Одеси" із 342 тис. тонн агропродукції

Чергові вісім суден із 342 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи вийшли за останні два дні з портів "Великої Одеси", повідомляє Адміністрація морського транспорту України на фейсбук-сторінці.

"З 1 серпня з портів "Великої Одеси" вийшли 483 судна, які експортували 11,6 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки", - зазначило відомство.

Воно уточнило, що "зерновим коридором" у неділю також рухалося 4 судна під завантаження 130,5 тис. тонн агропродукції.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини та Росії було підписано два документи про створення спочатку терміном на 120 днів коридору для вивезення зерна з трьох українських портів: "Чорноморськ", Одеса та "Південний". Україна ставила за мету вийти на експорт 3 млн тонн агропродукції на місяць у рамках ініціативи.

Після заяви Росії 29 жовтня про вихід із "зернової ініціативи" через нібито атаки України на кораблі в Севастополі, експорт, що досяг 10 млн тонн, загальмувався і здійснювався з перебоями: загалом близько 100 тис. тонн за тиждень, тоді як раніше такі обсяги відправлялися в середньому за день.

Про зняття перешкод було заявлено 2 листопада, 17 листопада оголошено про продовження зернової ініціативи ще на 120 днів. Водночас, Україна заявляє, що здатна відвантажувати більше продукції, проте її відправлення стримується недостатньо ефективною роботою Спільного координаційного центру.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА