20:22 22.11.2022

На Херсонщині запрацював Координаційний гуманітарний центр

2 хв читати

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у співпраці з Херсонською обласною військовою адміністрацією та волонтерськими організаціями ініціювало відкриття Координаційного гуманітарного центру на Херсонщині.

Як повідомляє пресслужба Мінреінтеграції, це дозволить покращити обмін інформацією щодо потреб евакуації та гуманітарної допомоги між місцевим населенням, волонтерами та владою.

"При гуманітарному центрі працює гаряча лінія, операторам якої жителі Херсонщини можуть залишити заявку на евакуацію та отримання гуманітарної допомоги. Звернутися до колцентру можна за телефоном: (066) 637-49-85 або у месенджерах Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (098) 176-16-98", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що для того, щоб евакуювати маломобільних осіб і людей похилого віку каретами швидкої допомоги до Дніпра, необхідно дзвонити за номером: (099) 750-99-92. При цьому евакуйованих громадян забезпечують безкоштовним притулком.

"Повідомити про бажання евакуюватися можна і через гарячу лінію Херсонської ОВА за телефонами: 0800-330-951, (091) 481-78-45 або Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (093) 011-95-96 ", - наголосили у відомстві.

Там додають, що до організації евакуації приєдналися волонтерські організації Help People (організує безкоштовну евакуацію мікроавтобусами людей та їхніх домашніх улюбленців до Миколаєва, телефон: (093) 696-97-88), фонд "Світлі справи" (допомагає евакуюватися та надає тимчасовий притулок, з питань евакуації, необхідно звертатися за телефоном: 0800-300-520, щодо тимчасового притулку – (093) 544-33-08), благодійний фонд "Берегиня" (евакуація з Херсона та Берислава, реєстрація – за посиланням: https://docs .google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeT0E0H156AIfQFN-_T-EFlmHjmHBFhy4f8nm1dBqUxZ3XPGg/viewform?fbclid=IwAR2pKMRuA_08WljTw71IZjjWuipZ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА