22:16 22.11.2022

Митрополита Єлисея та співака Ігоря Демаріна хочуть позбавити звання почесних громадян Ізюма

2 хв читати

Заступники міського голови Ізюма (Харківська обл) Володимир Мацокін та Михайло Іщук, секретар міськради Костянтин Петров і низка депутатів ініціюють позбавлення звання "Почесний громадянин міста Ізюм" митрополита Єлисея (Олега Іванова) та співака Ігоря Демаріна.

"Разом із колегами прийняли рішення звернутися до голови Ізюмської міської військової адміністрації (Валерія Марченка - ІФУ) про позбавлення звання Почесний громадянин міста Ізюм митрополита Єлисея і співака Ігоря Демаріна... Ці "людішки" якщо і гідні якогось звання то чогось" то на кшталт "ганьба міста Ізюм" або просто "фу", - написав Мацокін на своїй фейсбук-сторінці.

Він також опублікував саме звернення на ім'я Марченка. У ньому, зокрема, зазначено, що Демарін вже довгий час живе у Москві і повністю втратив зв'язок із рідним містом

"За дев'ять місяців військової агресії Російської Федерації проти нашої держави він так і не спромігся засудити її. Творчість Ігоря Демаріна жодним чином не пов'язана з нашою державою і не є досягненням національної чи світової музичної культури", - йдеться у зверненні.

Його автори також зазначають, що митрополит Єлисей є прихильником "руского міра" і під час окупації охоче співпрацював із загарбниками.

"Митрополит Єлисей (Іванов Олег Олександрович), який очолював Ізюмсько-Купянську єпархію УПЦ, від самого початку агресії Російської Федерації і безпосередньо окупації м. Ізюм… став на бік ворога і почав співпрацювати з окупаційною владою. Кадри, де гр. Іванов "благословляє" колаборантів, розміщені в інтернет-просторі, остаточно зганьбили цю людину. Гр.Іванов О.О. є ідейним і гарячим прихильником "руского міра", виправдовував цю ворожу ідеологію і легалізував її серед вірян", - йдеться у зверненні.

"На тлі найжорстокішої з війн на території України, на тлі руйнації і знищення, які здійснила російська армія в нашому місті, присутність гр.Демаріна І.Б. та Іванова О.О серед Почесних громадян міста Ізюм є ганьбою та приниженням гідності нашої громади. Ці прізвища мають бути назавжди стерті з історії Ізюма", - підсумовують автори звернення.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА