10:13 23.11.2022

СБУ під час контррозвідувальних заходів у приміщеннях УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівку та "сумнівних" громадян РФ

2 хв читати
СБУ під час контррозвідувальних заходів у приміщеннях УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівку та "сумнівних" громадян РФ

 Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври в Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області: знайдено проросійську літературу, готівку РФ.

"Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині. У взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб", - ідеться у повідомленні української спецслужби у телеграм-каналі у середу.

За інформацією СБУ, понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, зокрема з використанням поліграфу.

"Серед них були не тільки громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни Росії, які перебували на території об'єктів", - наголошується в повідомленні.

У СБУ інформують, що деякі громадяни під час перевірки документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або мали паспорти громадян України з ознаками підроблення чи пошкодження.

"Також на території Києво-Печерської лаври перебував 32-річний громадянин України. Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства "Антван". При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії ANTVAN GROUP – громадянина РФ Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження", - інформують в українській спецслужбі.

Крім того, як ідеться в повідомленні, під час контррозвідувальних заходів виявлено проросійську літературу, яку використовували під час навчання в семінарії та парафіяльних школах, зокрема для пропаганди "руского міра", готівку на загальну суму понад 2 млн грн, понад $100 тис. та кілька тисяч російських рублів.

У СБУ наголошують, що зазначені заходи безпеки відбувалися у межах чинного законодавства. "У своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", - йдеться у повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА