14:34 24.11.2022

Зеленський закликав ОБСЄ стати лідером у боротьбі з російським терором

2 хв читати
Зеленський закликав ОБСЄ стати лідером у боротьбі з російським терором

Президент України Володимир Зеленський закликав ОБСЄ стати лідером у боротьбі з російським терором і "творцем миру" на європейському континенті.

"І я закликаю вас робити все можливе, щоб Організація з безпеки і співробітництва в Європі стала творцем перемоги над російським терором, а, отже, творцем миру на нашому континенті. Я вдячний принциповому головуванню в асамблеї і за сумлінну роботу в комітетах й на рівні національних делегацій, і за те, що служить захисту наших цінностей та допомагає ізоляції Росії за терор. І я закликаю поширити цю принциповість та сумлінність на процедурну архітектуру асамблеї та на ОБСЄ загалом. Настав час цієї реформи!" - сказав він у середу, виступаючи за допомогою відеозв'язку на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Ми бачимо, сказав він, "як на різних міжнародних майданчиках шукають і знаходять необхідні рішення, щоб допомогти зупинити російський терор, максимально ізолювати державу-терориста та знайти вихід із суворих глобальних криз, створених Росією".

"Але чому серед цих майданчиків досі немає ОБСЄ? Чому, зокрема, держава-терорист навіть через дев'ять місяців своїх безперервних злочинів залишається одним із членів вашої Парламентської асамблеї?" - запитав президент.

Він привітав рішення Польщі про відмову у видачі віз для російської делегації. "Якби не польське рішення щодо віз для російської делегації, за яке я вдячний Польщі, вдячний представникам польського сейму, уряду, також президенту… Так от, якби цього не було, представники держави-терориста могли б сьогодні бути серед вас. Цей факт є відвертим знущанням із усіх принципів, на основі яких створювалася ОБСЄ", - сказав Зеленський.

Він назвав російську війну проти України "тестом для будь-якої міжнародної організації". "Росія не читає листів про мир і не слухає заяв про Гельсінські принципи. Росія не вважає, що наявність будь-якої ради в Європі є цінністю. Росія не поважає Червоний Хрест і не прислухатиметься лише до того, що якась організація працює понад сто років", - заявив президент.

Зеленський закликав "не чекати зими, весни чи літа, щоб нарешті усунути навіть гіпотетичну можливість прихильників терору брати участь у будь-якій діяльності вашої парламентської асамблеї".

"Я закликаю вас зробити все можливе, щоб ОБСЄ була серед тих, хто реально здатний зупинити терор і допомогти притягнути російських убивць та катів до справедливої відповідальності", - заявив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА