16:38 25.11.2022

24 листопада стало найгіршим днем для "Укрзалізниці" із дотримання розкладу – голова компанії

2 хв читати
24 листопада стало найгіршим днем для "Укрзалізниці" із дотримання розкладу – голова компанії

Блекаут в енергосистемі України, спричинений російським обстрілом 23 листопада, призвів до великих затримок у русі пасажирських поїздів: показник дотримання графіка впав до 37%, повідомив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

"Вчора (24 листопада – ІФ-У) був найгірший день для нас за рівнем приходу вчасно: загалом 37% поїздів прибуло за графіком. Я шкодую і вибачаюся перед усіма людьми, які постраждали від наших затримок", - написав він у телеграм у п'ятницю.

"Але ми не скасували жодного поїзда, і всі наші пасажири благополучно прибули", – зазначив Камишін.

Згідно з поданими ним даними, зі 101 поїзда у четвер із запізненням вирушили 46 (зокрема 25 – понад годину із середньою затримкою 4 години 40 хвилин), а прибули із затримкою 64 (зокрема більше години – 56 із середньою затримкою 4 години 26 хвилин).

За словами голови правління, найбільше затримався потяг Краматорськ-Київ – майже на 16 годин.

Камишін наголосив, що "Укрзалізниця" зробила все можливе, щоб максимально полегшити умови для пасажирів, зокрема, у поїздах "Інтерсіті", які без живлення від електромережі не обігріваються, були роздані теплі ковдри пасажирам, у деяких поїздах та на ключових вокзалах пасажирів годували сендвічами та гарячим супом від партнерів із World Central Kitchen.

"За вихідні розгрібемося і вийдемо на графік", – зазначив голова правління.

Як уточнила "Укрзалізниця", станом на 12:30 п'ятниці більш ніж на годину затримувалися 14 поїздів, найбільшу затримку – на 9 годин – мали два поїзди: №62 Одеса – Харків та №149 Полтава – Чернівці.

Компанія вказала, що кількість знеструмлених ділянок значно скорочено, а маршрути поїздів повертаються до регулярних. Крім того, відновлюють рух електропоїзди "Інтерсіті+", яких у результаті масштабного знеструмлення замінили потягами далекого сполучення зі спальними вагонами: №724 Київ - Харків і №731 Дніпро - Київ з 25 листопада, а №722 Київ - Харків, №712 Київ - Краматорськ та №732 Київ – Дніпро – з 26 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА