07:14 26.11.2022

ДБР здійснило обшуки на території офісу АТ "Київмедпрепарат" та компанії "Артеріум" без процесуальних документів

2 хв читати

Державне бюро розслідувань (ДБР) здійснило обшуки на території офісу АТ "Київмедпрепарат" та фармкомпанії "Артеріум" без процесуальних документів, заявляють у компанії "Артеріум".

"Корпорація "Артеріум" обурена фактом проникнення в четвер, 24 листопада, співробітників ДБР на територію офісу АТ "Київмедпрепарат" та фармацевтичної компанії "Артеріум". Без будь-яких процесуальних документів ДБР провело обшуки підприємств. Причиною обшуків, яку озвучили працівники ДБР, є начебто причетність компанії до колабораційної діяльності. Такі приводи й обвинувачення є неприпустимими, безпідставними і таким, що завдають суттєвої шкоди іміджу та діловій репутації компанії – одного з лідерів фармацевтичного ринку України", - прокоментували в "Артеріумі" дії ДБР.

У компанії зазначають, що законність дій ДБР "викликає сумніви", оскільки закон про ДБР відносить до компетенцій та повноважень бюро розслідування корупційних злочинів органів державної влади.

"Компанія "Артеріум" переконана в безпідставності звинувачень та доведе свою непричетність", - наголосили в компанії.

В "Артеріумі" зазначають, що з перших днів російсько-української війни компанія надала допомогу близько 180 медзакладів України, загальна сума благодійної допомоги лише ліками становить понад 44 млн грн.

"Війна забрала життя вже чотирьох наших колег, 68 співробітників підприємств, що об'єднані ТМ "Артеріум", захищають нашу країну у лавах ЗСУ. Компанія поважає та підтримує їхнє рішення, зберігає їхні робочі місця, сплачує їм заробітну плату, а також надає допомогу у військових потребах", - наголосили в компанії.

В "Артеріумі" нагадали, що з 24 лютого 2022 року компанія припинила відвантажувати свою продукцію до Росії та Білорусі й закрила в цих країнах свої представництва.

"Ми продовжуємо працювати, забезпечуючи Україну лікарськими засобами та надаючи необхідну допомогу. Наша підтримка триватиме стільки – скільки буде потрібно для припинення військової агресії РФ та перемоги України", - наголосили в компанії.

Підприємства "Київмедпрепарат" (Київ) та "Галичфарм" (Львів) є основними виробниками продукції "Артеріум".

Як повідомлялося, у п'ятницю джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах повідомило, що співробітники ДБР здійснюють обшуки на підприємствах, які стосуються колишнього народного депутата Костянтина Жеваго, перевіряють можливу колаборацію з ворогом.

За словами джерела, йшлося, зокрема, про підприємства корпорації "Артеріум". Крім того, слідчі дії проводили вдома в осіб, які від імені Жеваго провадять господарську діяльність в Україні та купують нерухомість й активи підприємств реального сектору економіки на користь екснардепа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА