Події

США дозволили Chevron в обмеженому обсязі видобувати природні ресурси у Венесуелі

Мінфін США повідомив, що дозволив компанії Chevron відновити діяльність із видобутку ресурсів у Венесуелі в обмежених масштабах.

"OFAC (підрозділ Мінфіну США, який відповідає за правозастосування в сфері санкцій - ІФ) видало генеральну ліцензію по Венесуелі, яка дозволяє корпорації Chevron відновити в обмеженому обсязі операції з видобутку ресурсів у Венесуелі", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що ліцензію сформульовано так, щоб венесуельська державна компанія PDVSA не отримувала вигоди від продажу нафти компанією Chevron.

Мінфін наголошує, що ліцензія "дозволяє лише діяльність, пов'язану із спільними підприємствами за участю Chevron у Венесуелі". "Вона не дозволяє іншу взаємодію з PDVSA. Інші пов'язані з Венесуелою санкції, запроваджені США, залишаються в силі", - наголошується в повідомленні.

У міністерстві пояснили, що вирішили видати подібну ліцензію Chevron після того, як венесуельська опозиція та адміністрація президента Венесуели Ніколаса Мадуро оголосили про поновлення переговорів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ