07:19 28.11.2022

Нардепи мають намір адвокувати створення спецтрибуналу для Путіна в різних країнах світу

1 хв читати

Українська парламентська делегація в ПАРЄ вирушає в тур Північною Америкою, а також до столиці Німеччини, Франції та Великої Британії для адвокації питання створення спеціального трибуналу для російського президента Володимира Путіна та його найближчого оточення, повідомляє пресслужба партії "Слуга народу".

"Ці люди віддали наказ про напад на Україну, який у міжнародному праві однозначно кваліфікується як акт агресії", - цитує пресслужба політсили слова народного депутата, голови постійної делегації України в ПАРЄ Марії Мезенцевої.

Мезенцева переконана, що жертви серед мирного населення в Україні не можуть перетворюватися на статистику, а Росія за всі воєнні злочини має бути притягнута до відповідальності і світ уже робить у цьому напрямку важливі кроки.

Парламентарій наголосила, що повномасштабне вторгнення РФ у 2022 році – це не перший серйозний злочин Путіна та його оточення.

"Війна проти України почалася у 2014-му році. До цього були і Молдова, і Чечня, і Грузія. Однак ми наполягаємо, щоб міжнародний трибунал сфокусувався саме на тих подіях, які відбулися в нашій державі після лютого. Що б не робили окупанти, ми бачимо, що план Путіна зазнав краху. Українці не здадуться, і цю зиму ми однозначно переживемо, а потім буде наша спільна перемога з тими державами, які нас підтримують", – наголосила нардеп.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА