14:09 30.11.2022

Чотири області пілотного проєкту "ВідновиДім" мають близько тисячі потенційних учасників програми

2 хв читати
Чотири області пілотного проєкту "ВідновиДім" мають близько тисячі потенційних учасників програми

Близько тисячі потенційних учасників-об'єднань власників багатоквартирних будинків перебувають у чотирьох областях, де запускається пілот програми Фонду енергоефективності щодо відновлення пошкоджених будинків "ВідновиДім", повідомив в.о. міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

"На цьому етапі ми вирішили зосередитись на чотирьох областях: Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській. Загалом у цих областях пошкоджено близько 3 тис. житлових будинків, з яких з ОСББ приблизно тисяча. Фактично це тисяча наших потенційних заявників, які можуть стати учасниками програми", – розповів Лозінський на презентації програми "ВідновиДім" у Києві в середу.

За його словами, програма пропонує повне відшкодування коштів на ремонт пошкоджених будівель. Заявка учасників розглядається 15 днів, після чого сплачується аванс у розмірі 70% від загальної суми. Після завершення робіт протягом 15 днів виплачуються решта 30%. Таким чином, уже в середині грудня розпочнуться роботи за першими заявками, зазначив Лозинський.

"Фонд енергоефективності вже довів, що оперує прозорими механізмами. ОСББ – це саме той механізм, де є процес ухвалення законних рішень, тому саме ОСББ є бенефіціарами нашої програми", – пояснила голова наглядової ради Фонду енергоефективності Юлія Сабатюк.

Як розповів посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, окрім EUR5 млн, виділених на пілот проєкту, програма отримала від ЄС грантове фінансування у розмірі до EUR25 млн. Відповідну угоду між Фондом енергоефективності, ЄС та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) було підписано 28 листопада.

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності України отримав за перший тиждень з моменту відкриття програми "ВідновиДім" близько 25 заявок від ОСББ на участь у пілотній програмі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА