00:35 04.12.2022

Зеленський та Єрмак зустрілися у Києві із заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд

2 хв читати
Зеленський та Єрмак зустрілися у Києві із заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак у Києві провів зустріч у суботу у Києві із заступником державного секретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд та надзвичайним та повноважним послом Сполучених Штатів в Україні Бріджіт Брінк.

Як повідомила прес-служба Офісу президента, Єрмак подякував Нуланду за візит до України. "Хоча Київ зараз майже без освітлення, ви зможете особисто побачити реальну ситуацію та переконатися, що українці залишаються мужніми, не залишають свої міста, продовжують боротися. Ви глибоко обізнані про ситуацію в Україні. Усі знають, як сильно ви підтримуєте нашу країну", – сказав він.

Як зазначив керівник Офісу президента, сьогодні спостерігається історичне єднання не лише всередині України – багато країн світу об'єдналися довкола допомоги нашій державі. "Зараз ми бачимо, як багато країн демонструють дуже сильну позицію. Україна отримує як військову допомогу, так і політичну – на рівні держав та міжнародних організацій", – сказав Єрмак.

Нуланд зі свого боку наголосила: "Ми бачимо, що українці й надалі борються. Ви боретесь сьогодні не лише за свою свободу, а й за демократичні цінності. Це має величезне значення".

Окремо керівник ОП подякував партнерам за підтримку української ініціативи Grain from Ukraine та участь в установчому International Summit on Food Security. "Розглядаємо Grain from Ukraine як важливий інструмент зміцнення глобальної продовольчої безпеки", - наголосив Єрмак.

Сторони також обговорили проблематику збільшення тиску санкцій на РФ. Єрмак наголосив на важливості подальшого посилення санкцій проти Росії та зазначив, що це важливий елемент примусу Москви до миру.

Нуланд також ухвалив президент України Володимир Зеленський. Під час спілкування Глава держави відзначив стратегічну роль та союзницький характер українсько-американського партнерства та торкнувся ключових питань двостороннього порядку денного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА