10:28 06.12.2022

Президент більше спілкується із західними журналістами, тому що ми залежні від постачання зброї з країн-партнерів - Никифоров

2 хв читати
Президент більше спілкується із західними журналістами, тому що ми залежні від постачання зброї з країн-партнерів - Никифоров

Президент України Володимир Зеленський спілкується більше із західними журналістами, ніж із журналістами з інших регіонів світу, оскільки Україна залежить від постачання зброї з країн-партнерів, розповів прессекретар президента Сергій Никифоров.

Як він зазначив, головною запорукою успішної боротьби проти російської агресії є сміливість та самовідданість українських військовослужбовців, однак у них мають бути інструменти.

"Вони повинні мати зброю, щоб захищати свою країну. На жаль, ситуація наразі така, що ми дуже залежні від постачання зброї. Ми її або беремо, або купуємо в партнерів. Тому президент наразі більше спілкується із західними журналістами", - розповів Никифоров в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за словами прессекретаря глави держави, існує пряма залежність від комунікації Зеленського із аудиторією західних країн, яка, у свою чергу, впливає на свою владу.

"І нам надають засоби для захисту нашої території та суверенітету", - додав він.

Водночас, наголосив Никифоров, розмова президента з українськими журналістами виходить завжди предметнішою.

"Тому що наші (ЗМІ - ІФ-У) - це більше конкретики, глибини, нюансів тощо… Моя особиста думка, хоча, напевно, вона збігається і з позицією президента - з нашими ЗМІ цікавіше", - зазначив прессекретар Зеленського, додавши, зо "західні ЗМІ, усе-таки, йдуть більше "по верхах" і дають оглядову картину".

Відповідаючи на запитання щодо підвищення рівня комунікації президента з українською пресою, зокрема з друкованою - на тлі його спілкування із західною, Никифоров зазначив, що "наразі треба потерпіти цей дискомфорт".

"А після війни ми надолужимо все втрачене", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА