14:34 06.12.2022

СБУ: Брат ексдепутата Царьова отримав реальний термін ув'язнення і проситься на обмін

2 хв читати
СБУ: Брат ексдепутата Царьова отримав реальний термін ув'язнення і проситься на обмін

Брата колишнього нардепа-зрадника Олега Царьова засуджено до реального терміну ув'язнення за підготовку вибухів у Дніпропетровській області, він проситься на обмін до РФ, повідомляє СБУ.

"За матеріалами Служби безпеки до реального строку ув’язнення засуджено ворожого поплічника, який готував вибухи на Дніпропетровщині. Зловмисником є брат колишнього нардепа-зрадника та одного з організаторів кремлівського проєкту "новоросія" Олега Царьова", - йдеться у повідомленні української спецслужби у телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією СБУ, співробітники служби затримали його у травні цього року під час спецоперації у Дніпрі.

"Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив йому покарання до п'яти років позбавлення волі. Тепер засуджений просить включити його до списків обміну на українців, які перебувають в полоні рашистів", - уточнюється в повідомленні.

У спецслужбі зазначають, що, за даними слідства, зловмисник виконував завдання російських спецслужб зі дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області – для цього здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об'єктах транспортної та критичної інфраструктури.

"За це окупанти обіцяли йому "крісло" голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у разі захоплення регіону. Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили зловмисника і встановили за ним контроль ще на первинному етапі підривної діяльності", - інформують у СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина РФ.

Суд визнав фігуранта винним за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснювали співробітники СБУ Дніпропетровської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА