19:22 07.12.2022

Суд позбавив мера Чернігова Атрошенка права обіймати посаду протягом року

2 хв читати
Суд позбавив мера Чернігова Атрошенка права обіймати посаду протягом року

(змінюється джерело інформації, доповнене, змінено заголовок у новини від 18:09)

Яворівський районний суд Львівської області визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів, оштрафував його на 6,8 тис грн (400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та застосував обмеження у вигляді позбавлення права обіймати посаду міського голови на строк 1 рік.

Як повідомляється в Телеграм-каналі Державного бюро розслідувань (ДБР), відповідне рішення суд ухвалив на засіданні у середу.

"Співробітники ГБР виявили, що міський голова Чернігова дав вказівку своєму водієві вивезти закордон автомобіль, що належить його дружині. Це становило його приватний інтерес. При цьому водію мера для цього оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин. Відомо, що протягом трьох місяців дружина високопосадовця використала транспорт не за цільовим призначенням у той час, коли бюджет Чернігова платив лізингові платежі за цей же автомобіль", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Національне агентство із запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів щодо Атрошенка, а 15 вересня - також склало протокол про корупцію. НАЗК бачить корупційну складову у діях мера Чернігова, оскільки на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чиновник використав службовий автомобіль на користь своєї родини. При цьому використано 200 л бензину, витрати на який відшкодували з міського бюджету.

Петиція з вимогою припинити політичний тиск на Атрошенка, розміщена на сайті президента України, за два місяці зібрала понад 25 тисяч голосів і тепер її має розглянути глава держави.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/2973

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА