15:07 08.12.2022

СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російські паспорти, викрадені ікони, "перепустки федеральних радників РФ" та прапор "новоросії"

2 хв читати
СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російські паспорти, викрадені ікони, "перепустки федеральних радників РФ" та прапор "новоросії"

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи на об'єктах УПЦ (МП), розташованих у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях, повідомляє СБУ.

У повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в четвер значиться, що під час захоплення Херсону місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору був присутній у Кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів, а за декілька днів до звільнення міста священик у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих територій півдня України.

"На території собору співробітники СБУ виявили колекцію ікон, викрадених рашистами з будинку почесного консулу Литовської Республіки під час окупації Херсону. В результаті подальшого огляду церковних приміщень, знайдено перепустки, виписані на ім’я "федерального советника военно-гражданской администрации РФ" та російські паспорти місцевих священників. При чому вони отримали їх цього року, під час окупації Херсону рашистами", - наголошується у повідомленні.

У СБУ уточнюють, що за цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Крім цього, як інформують у СБУ, у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявлено прапор так званої новоросії та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

"А на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту у Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами РФ. Наразі ці контакти перевіряє СБУ", - повідомляють у спецслужбі.

У ще одному монастирі Житомирської області, за інформацією СБУ, виявлено людину, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як зникла безвісти.

Згідно з повідомленням СБУ, під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські "підручники", в яких вихваляють кремлівський режим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА